Selecteer een pagina

Mijn uiteindelijke schetsen heb ik uitgewerkt:

Vanuit koper
https://xd.adobe.com/view/472eac90-d7c3-46c2-a846-78f898c86df3/

Vanuit verkoper
https://xd.adobe.com/view/cdb60000-251d-44fa-931a-f7ebef22306c/

Mijn bericht aan Markplaats.nl:
Dag meneer/mevrouw,

Onlangs zat ik met m’n ouders aan tafel en het gesprek kwam neer op marktplaats en met name over de betaling. Ik gaf aan dat ik het altijd het prettigste vind om met mijn (ver)koper in het echt af te spreken om het product te bekijken en bij akkoord, vervolgens contant te betalen. Zo heb je een mondelinge overeenkomst, en beide partijen weten zeker dat ze het geld of het product naar wens hebben aangeschaft. Mijn ouders sloten zich bij mij aan.

Alleen in een tijd waar alles digitaler en digitaler wordt ben ik me er van bewust dat dit niet altijd meer ideaal is. Ook ik loop liever niet met een paar honderd euro op zak als ik een product koop. Bovendien moet je het geld weer eerst pinnen, om het vervolgens aan de verkoper te geven, die het vervolgens weer op de bank moet zeggen, of een paar honderd euro in contant moet houden.

Toen kreeg ik een idee welke ik jullie graag wil aandragen. Digi-contant. Wat bedoel ik hiermee? Een digitale manier om contant te betalen via de marktplaats-app. De verkoper heeft zijn product online staan. De koper zoekt contact. Na wat e-mailverkeer spreken ze af. Voordat de koper naar de verkoper toegaat. Betaalt de koper het bedrag aan de applicatie. De applicatie (of jullie dus) houdt het geld vast. Beide partijen kunnen zien of de applicatie (of portemonnee) gevuld is.
De deal vindt plaats. De koper kan nu aangeven of het product is wat er beloofd is en de deal goedkeuren. Hiermee geeft de koper zijn of haar geld vrij. De verkoper kan aangeven dat de koper het product goed keurt en mee wil nemen en kan de deal ook goedkeuren. Wanneer beide partijen de deal hebben goedgekeurd wordt het geld overgemaakt vanuit de portemonnee van de Applicatie en naar de verkoper. De koper? Die gaat vrolijk met zijn nieuwe aanwinst naar huis.

Ik hoop dat jullie de tijd hebben om mijn idee na te kijken en te beantwoord. Ik wacht graag op uw antwoord.

Met vriendelijke groet,
Michel Beld

Impact

Beste Michel,

Je geeft aan een idee te hebben voor het betalen via Marktplaats.

Het idee wat je aangeeft heeft wel iets weg van onze nieuwe functionaliteit ‘Gelijk oversteken’. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Ik heb je voorstel om digitaal te betalen bij echt contact doorgestuurd naar de juiste afdeling. Hopelijk kan je suggestie meehelpen om het handelen veiliger te maken. Door suggesties van gebruikers zoals jij kunnen wij Marktplaats verbeteren.

Mochten wij meer informatie van jou nodig hebben, dan nemen wij contact met jou op. In andere gevallen niet.

Ik wens je nog heel veel handelsplezier op Marktplaats.

Met vriendelijke groet,

Nancy

Medewerker Klantenservice
www.marktplaats.nl