Selecteer een pagina

Ik mijn volgende stap van experimenteren ben ik opzoek gegaan hoe ik naast de gecontroleerde afbeeldingen die ik gezeefdrukt heb, abstractere vormen kan plaatsen door middel van Zeefdruk. Dit om meer gelaagdheid in mijn werk te krijgen en om zoek naar andere manieren om hetzelfde verhaal te vertellen.

Als eerste ben ik begonnen met het reageren op het werk door middel van ecoline en monotype.

De korreligheid die ontstaat met monotype vind ik erg fijn, maar vind het niet passend genoeg bij dit werk. Voeg er niet genoeg aan toe. De vrijheid die je hebt tijdens het verven op de zeef is erg fijn. Als je door de kwast wrijft en de sputters op de zeef richt, ontstaan er fijne organische en abstracte vormen. Dit is erg prettig, maar dit is niet waar ik naar opzoek ben.

Volgende stap is eigenlijk een kleine stap terug. Terug naar de zeef. Reageren op mijn werk door middel van sjabloon drukken.

Bij de laatste foto kwam er wat meer uit. Namelijk. De zeef te ruig schoonspuiten, met een hoge druk reiniger. Hierdoor spuit je jouw eigen ontwerp eruit. Maar, een groot voordeel voor mij, er ontstaan abstracte vormen waar je niet alle controle over hebt. Waar je spuit, en hoe lang en hoeveel je beweegt ligt aan jou, maar de vorm die daadwerkelijk ontstaat is vrij.

Dit heb ik toegepast op plekken in mijn zeef, waar geen ontwerp zat. Uiteindelijk heb ik dit ook doorgevoerd op mijn ontwerpen zelf. Hierdoor worden mijn ontwerpen wat abstracter en verdwijnen er details.