Eigen project – Eigen kleding brand

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Exchange of stage? Dat was de kruse door semester 6. Vanwege mijn inmiddels bijna 4 jaar ervaring bij een online marketing & webdesign bureau, viel de keuze om een stage te volgen voor mij af. Directe communicatie met klanten heb ik in mijn jaren daarvoor bij KPN Customer Care al geleerd. Daarmee bleef Exchange over, maar wil ik dit wel? Ik zou dit enkel alleen voor de ervaring doen. Het zou ongetwijfeld een mooie en interessante ervaring geweest zijn en het is een ‘once-in-a-lifetime experience’. Toch was ik niet per se heel enthousiast over dit idee. Ik wilde wat meer. Ik ben inmiddels 25, over ruim een maand 26. Ik wilde wat opbouwen en beginnen aan waar ik na school mee bezig wil.

Toen hoorde ik meer over het Eigen project. Een semester de tijd om iets op te bouwen. Hierin was ik direct geïnteresseerd. Iets voor mezelf opbouwen. Er waren meerdere ideeën waarmee ik rondliep. Van concept art maken door middel van keramiek tot poster drukwerk. Voordat ik bij de AKI aankwam speelde ik al eens met het idee om kleding te maken. Vooral de opdruk. Toendertijd was het nog voornamelijk bandshirts. Tijdens het tweede jaar AKI werd ik opnieuw verliefd op tekenen en vooral met het gebruik van fineliners en pro-markers. Vooral American Traditional tattoo stijl sprak mij erg aan. Daarnaast raakte ik meer geïnteresseerd met brands en Streetwear. Vanuit hier kwam ik op het idee een eigen brand op te richten. Waarin ik alles zelf in mijn eigen hand heb, en met andere met dezelfde DIY-instelling samen te werken.

Ik ben begonnen met uit te schrijven wat ik allemaal wilde gaan doen binnen mijn Brand en het semester, bestaande uit; Branding, illustraties/ontwerpen, (zeef)drukken, fotografie (zowel buiten als studio), Website met webshop, Online Marketing en -als het allemaal meezit- een Pop-up Store.

Met dit idee ben ik naar Ina Bode gestapt en de examencommissie om zo mijn zesde semester in te vullen en mijn eerste stappen te maken voor het leven na de AKI.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *