Eigen project – Branding

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De werktitel welke ik een jaar hiervoor aan had gegeven was Twin Wolf Apparel. Dit was een heel persoonlijke titel. Qua personal branding goed. Mijn eigen brand is zeker een extensie van mij. Maar het pakte niet helemaal de lading die ik met mijn brand wilde neerzetten. De doelgroep die ik wil bereiken. Hoe meer ik over de titel had en ermee bezig was. Hoe enthousiast ik erover was.

Dus het was tijd voor brainstormen. Ondertussen maakte soms wat ontwerpen om even met wat anders bezig te zijn. Het hielp overigens ook om een goed beeld te krijgen van waar ik naartoe ga met mijn brand qua look-and-feel. Hieronder zie je een groot deel van mijn brainstorm sessie.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.michelbeld.nl/wp-content/uploads/2018/02/EersteBrainstorm1.jpg” show_in_lightbox=”on” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

[/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.michelbeld.nl/wp-content/uploads/2018/02/EersteBrainstorm2.jpg” show_in_lightbox=”on” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

[/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Sectie” fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Ik ben begonnen met uitschreven welke kenmerken en eigenschappen ikzelf en mijn brand heeft of zou moeten hebben; Creativiteit, kritisch, wild & ruig en individuele vrijheid. Interesses; tatoeages, de kosmos, punk-mentaliteit. Maar ook zaken waaruit ik inspiratie haal; Indianen, Nomaden stammen, Mythos (over het algemeen) en Azteken/Maya/Inca’s. Dit heb ik gecombineerd met mijn eerste naam Twin Wolf Apparel. Met het hieruit ontstane lijst kwam niet echt uit wat ik wilde. Of waar ik wat van kon maken. Nog zonder uiteindelijke naam ben ik verder gegaan.

Ik ben gaan kijken naar mijn een levensovertuiging/-stijl; Balans. Naar mijn mening moet en draait alles en is alles in balans. Niet altijd 50/50. Maar alles is in een balans. Vanuit hier ben ik verder gegaan. Hieruit kwamen woorden als; Ebb & Flow, Antithesis, Life or Death, Hunter & the Hunted, Counter Balance. Ook bij deze woorden hield ik mijn interesse voor andere stammen en mythologie in mijn achterhoofd. Dit samen met balans zorgde ervoor dat ik op woorden kwam Ma’at & Ammit, Gaia en Equilibrium. Na een tijdje van een soort verdwaaldheid kwam op dit moment het gevoel dat ik er bijna was. Alsof ik het al wel voor me had, maar nog niet op de juiste manier.

Hierdoor ben ik nog een spinnenweb gaan maken. Eentje met betrekking tot het beeld en gevoel wat ik voor mezelf bij mijn aankomende brand. Hieruit kwamen woorden zoals; Punk, In your face, Kracht, DIY, Tegenin gaan, Anti-Authority en rauw. Hierboven zie je dit in de rechter afbeelding.

Vanuit deze brainstormsessies en met mijn ben ik namen gaan opschrijven. Namen als Anvil, Antagon, Black Sun, No/True/Last Revolt, Lost Boys, Odd One, Wayward, Contra, Contrast, Lost Nomad, Lone Wolf en Youngblood Apparel.

Vooral Lost Boys, Contra, Lost Nomad spraken mij erg aan. Contra vond ik hieruit het beste. Qua betekenis vond ik deze erg sterk. Het tegenin gaan. Tegengeluid zorgt voor balans van de thesis. Bovendien vind ik het bekijken van de underdog of het aanhoren van de outsider interessant en dit doe ik graag. Echter vind ik dat Contra nog wat impact en kracht mist, daarnaast bekt het nog niet helemaal lekker. Er moest nog iets bij komen misschien.

Deze keer besloot ik me te verdiepen in de subculturen die ik o.a. wil aanspreken; Hardcore-punk subcultuur. Gekeken naar wat de levensstijl in houd en hoe de muzikanten/bands zichzelf noemen. Toen kwam ik een bandnaam tegen die me opviel. Een bekend waar ik wel eens naar geluisterd heb de afgelopen jaren. Kublai Khan. Vernoemd naar de vijfde Khagan van Mongolië (heb ik wel even moeten googlen). Maar ik vind deze naam vooral lekker bekken. De 3 lettergrepen. De K en K. Een krachtige klank en letter. Bovendien is Khan een goed woord om te gebruiken. Het verwijst naar autoriteit en kracht, maar ook naar Nomaden, stammen en tribal sferen. Woorden en thema’s die in mijn eerdere brainstormsessies prominent naar voren kwamen of wat ik als gevoel voor mijn brand wilde hebben.

Contra Khan was zo één grote kanshebber. Echter, het moment dat ik het opschreef (zoals je hieronder ziet), voelde het niet als winnaar. Als mijn brand. Het woord Contra spreekt mij erg aan. Khan vind ik ook een fijne toevoeging. Contra Khan bekt lekker. Maar toch. Geschreven, zowel digitaal als op papier, was het toch niet wat ik zocht. Denk omdat het komt doordat Contra met een C is. Je verwacht ergens misschien de K en K en alsnog miste ik de kracht in Contra.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.michelbeld.nl/wp-content/uploads/2018/02/ContraKhanDoodles.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.michelbeld.nl/wp-content/uploads/2018/02/ContraKhanDoodle-1.jpg” show_in_lightbox=”on” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.michelbeld.nl/wp-content/uploads/2018/02/ContraKhanDoodle.jpg” show_in_lightbox=”on” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Sectie” fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Op dit moment voelde het allemaal een beetje raar. Ene kant, volgens de brainstorm sessies die ik gedaan had, zou Contra Khan een perfecte naam moeten zijn. Het heeft het punk gevoel, het tegenin willen gaan, kracht, stammen en nomaden-gevoel, Counter-culture. Toch was het niet wat het moet zijn. Naar mijn mening was Khan een goede toevoeging en was het vooral ‘Contra’ het gedeelte van de naam wat me toch niet aansprak.

Dan toch maar weer een blik werpen op de spinnenwebben die ik gemaakt heb tijdens het brainstormen. Vanuit Counter balance (mijn belangrijkste streefpunt) had ik Contra opgeschreven. Het woord en naam wat me tot nu het het meeste beviel. Maar vanuit Contra, had ik nog een pijl gezet met de woorden Anti/Anta. Hier viel het kwartje. Anti/anta betekend ongeveer hetzelfde als Contra (als in Antagonist bijvoorbeeld) en samen met khan wordt het Antakhan. Het bekt lekker. Het woord klinkt en ziet er krachtig uit. Het heeft dezelfde lading als Contra Khan en het is een mooi symmetrisch woord. Anta en Khan. Ook met het oog op hoe het woord eruit zit, zaten hier veel mogelijkheden in. De lekker A als enige klinker. 2 woorden van 4 letters en het klinkt meer als een brand.

Toch had ik nog erge twijfels. Het is wel een wat meer verzonnen woord. Niet helemaal verzonnen, als in nergens op gebaseerd. Maar wel zelf samengesteld. Dit wordt eigenlijk niet of nauwelijks gedaan bij Streetwear brands. Dit heeft wel als voordeel, dat het woord ook niet of nauwelijks gebruikt wordt.

Maar de twijfel was er nog. Vanuit hier ben ik alle namen die ik interessant vond of mooi vond in een document gaan zetten en er een passende of veel gebruikte fonts op toe te passen, zie de afbeelding hieronder.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.michelbeld.nl/wp-content/uploads/2018/05/Branding1.png” show_in_lightbox=”on” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

[/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.michelbeld.nl/wp-content/uploads/2018/05/BrandingAntakhan1.png” show_in_lightbox=”on” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

[/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Ik heb een afspraak met onze leraar Typografie en Branding, Carsten Klein gemaakt en ik besloot langs school-/klasgenoten te lopen. Ik vroeg me vooral af of ze vooral voor de bestaande namen zouden gaan, en of ze zouden vragen naar Antakhan Apparel, naar wat het betekend bijvoorbeeld. Lost Nomad Clothing, werd vaak aangewezen. Lost Ones en Lost Boys werd wel een opmerking overgemaakt, maar vooral neutraal. Gelukkig werd er elke keer wat over Antakhan gezegd of naar gevraagd. Eentje maakte zelf de opmerking dat het al voelde of klonk alsof het een brand was welke al bestond.

Dit gaf mij de doorslag om al wat meer te doen met Antakhan als merknaam en wat meer font onderzoek te doen voordat ik de afspraak heb met Carsten. Resultaat zie je hierboven.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *