Tweede Pinksterdag, 21 mei, staan wij bij de Motorrace Tubbergen.

“HET ONTSTAAN VAN CIRCUIT TUBBERGEN

We gaan daarvoor terug naar het jaar 1939. Jaap de Wit uit Zenderen, was een veelzijdig motorsportman met een indrukwekkend palmares. De Wit ontdekte het circuit in 1939, zijn plan moest echter vanwege de Duitse bezetting voorlopig in de ijskast. Toch kon die Tweede Wereldoorlog niet verhinderen, dat Jaap De Wit op zijn zolderkamertje verder ging nadenken over de realisatie van zijn idee├źn. In 1945 kwam er een einde aan de Duitse overheersing en niets meer leek er in de weg te staan om de idealen van Jaap de Wit te realiseren. De gedrevenheid van de Wit was zo groot, dat hij enkele motorfietsen opsnorde en met enkele vrienden voor het eerst, de later ver over de grenzen bekende route, reed. Daarmee werd de basis gelegd voor de races in Tubbergen. We praten dan over het begin van het jaar 1946.”

– Via HMS Tubbergen