Afscheid mevr. P. Uilenberg als voorzitter EHBO Tubbergen

Dinsdag 27 november jl. was de jaarvergadering van EHBO Tubbergen en omstreken bij Morshuis in Albergen. Dit liep voor de scheidende voorzitter even iets anders dan gepland.

De vergadering werd namelijk voor de laatste keer voorgezeten door mevr. P. Uilenberg. Aansluitend aan de vergadering kondigde ze de gastspreker aan maar daar ging het mis….

Ineens kwamen haar man en 2 kinderen de zaal binnen en toen later ook nog een hele delegatie van haar werk, Huisartsenpraktijk Ootmarsum, aanschoven kreeg mevr. Uilenberg het wel heel erg warm. De overige bestuursleden waren nl. druk in de weer geweest om haar niet zo maar te laten gaan. “Daarvoor heeft ze veel te veel voor de vereniging, voor Tubbergen, betekent” zegt interim-voorzitter mevr. I. Gast.

Als eerste arriveerde de heer Zwiers, secretaris van de nationale bond voor EHBO en voorzitter van het District Overijssel. Tijdens zijn toespraak benadrukte hij maar weer eens hoe we afhankelijk zijn van vrijwilligers, mensen zoals mevr. Uilenberg. “In 1974 haalde ze haar EHBO diploma , in 1982 toegetreden tot het bestuur en sinds 2006 voorzitter van de vereniging zijn, deze mensen hebben we nodig” , benadrukte de heer Zwiers. Vervolgens kreeg ze een onderscheiding uitgereikt. Ook namens de vereniging zelf kreeg ze een mooi boeket bloemen en een waardebon uit handen van mevr. A. Otto die het bestuur nu komt versterken.

Toen even later ook nog burgemeester Haverkamp arriveerde was het plaatje compleet. De burgemeester memoreerde dat mevr. Uilenberg zich al zeker 40 jaar heeft ingezet voor de EHBO-vereniging, Tevens zorgde ze voor de eerste AED in Tubbergen, in de Beethovenstraat waar ze woont. Nog steeds verzorgt ze de reanimatieopleidingen. “Mensen als u kleuren de gemeente Tubbergen en maken haar nog mooier” waren haar zeer passende woorden .Aansluitend werd ze dan ook benoemd tot Lid in De Orde van Oranje- Nassau en ontving ze de bijbehorende onderscheiding met wederom een prachtig boeket bloemen.

Onder het genot van een hapje en een drankje met de leden van de EHBO-vereniging, familie en collega’s was het nog een gezellig samenzijn.

Mocht u een beroep willen doen op de EHBO Tubbergen verwijzen wij u naar onze website: www.ehbo-tubbergen.